حجاب در قرآن و روایات

حجاب در قرآن و روایات

توسعه دهنده : Ms fotuhian

دسته بندی : مذهبی

نسخه 1.00

Responsive image 593 دریافت
Responsive image 0 0 نفر
Responsive image
7.32
مگابایت

حجاب در لغت به معنای مانع، پرده و پوشش آمده است. استعمال این کلمه، بیش تر به معنی پرده است. این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش می دهد که پرده، وسیله ی پوشش است، ولی هر پوششی حجاب نیست؛ بلکه آن پوششی حجاب نامیده می شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت گیرد.

حجاب، به معنای پوشش اسلامی بانوان، دارای دو بُعد ایجابی و سلبی است. بُعد ایجابی آن، وجوب پوشش بدن و بُعد سلبی آن، حرام بودن خودنمایی به نامحرم است؛ و این دو بُعد باید در کنار یکدیگر باشد تا حجاب اسلامی محقق شود؛ گاهی ممکن است بُعد اول باشد، ولی بُعد دوم نباشد، در این صورت نمی توان گفت که حجاب اسلامی محقق شده است.

اگر به معنای عام، هر نوع پوشش و مانع از وصول به گناه را حجاب بنامیم، حجاب می تواند اقسام و انواع متفاوتی داشته باشد. یک نوع آن حجاب ذهنی، فکری و روحی است؛ مثلاً اعتقاد به معارف اسلامی، مانند توحید و نبوت، از مصادیق حجاب ذهنی، فکری و روحی صحیح است که می تواند از لغزش ها و گناه های روحی و فکری، مثل کفر و شرک جلوگیری نماید.

علاوه بر این، در قرآن از انواع دیگر حجاب که در رفتار خارجی انسان تجلی می کند، نام برده شده است؛ مثل حجاب و پوشش در نگاه که مردان و زنان در مواجهه با نامحرم به آن توصیه شده اند.

در این برنامه تلاش شده است تا تمام آیات مربوط به حجاب مورد بررسی قرار گیرد، ابتدا به معنای لغوی و عام حجاب اشاره شده‌است سپس مفهوم حجاب با ذکر آیاتی از قرآن بیان شده است و به انواع حجاب که در قرآن کریم به آن اشاره شده پرداخته شده است و در نهایت نگاه روایی که در مورد حجاب وجود دارد بررسی شده‌است ،امید است مورد توجه و استفاده قرار گیرد و قدمی هر چند کوچک در این زمینه برداشته شده باشد.


نظرات کاربران


16:18 03/10/1